Staalhandel

Digitale certificaatverwerking in de staalhandel: bespaar tijd & geld!

  • Kwaliteitsborging
  • Tijd- & kostenbesparing
  • Traceerbaarheid
  • Unieke voordelen voor uw klant

 

De rol van het materiaalcertificaat in de staalindustrie verandert. Wij zien bij onze klanten dat de druk rondom informatievoorziening van materialen stijgt en dit wordt in de toekomst meer en intensiever. Denk aan regeldruk vanuit bijvoorbeeld de overheid, maar ook binnen de keten. Wij zien dat steeds meer afnemers en constructeurs vragen naar het certificaat. Dit met het oog op veiligheid, aantoonbaarheid van kwaliteit en traceerbaarheid. Hoe blijft u dan competitief in een concurrerende markt? Om de continuïteit van uw organisatie te borgen is een digitaliseringsslag onvermijdelijk. 

Bespaar tijd op uw inkoop- én verkoopproces

Certificaatcontrole is vaak de sluitpost van het inkoopproces, terwijl dit proces juist de bottleneck is bij het vrijgeven van materialen. Dat kan anders. Dankzij CAS wordt het certificaat direct gekoppeld met het voorraadsysteem (ERP-systeem). Hier wordt de link naar het originele materiaalcertificaat met werkelijk gemeten eigenschappen automatisch aan toegevoegd. Alle certificaatinformatie is vervolgens volledig doorzoekbaar en filterbaar.

Bij verkoop profiteert u van hetzelfde principe: verzend originele certificaten automatisch naar uw afnemers, omdat die direct gekoppeld staan in uw voorraadsysteem.

Verwerk materiaalcertificaten snel digitaal

Onze CAS-software verwerkt complexe data op materiaalcertificaten en maakt deze direct digitaal beschikbaar in uw ERP-systeem. Onder andere:

  • Standaard certificaatgegevens zoals afmetingen, kwaliteiten en normen
  • Mechanische eigenschappen zoals kerfslag, trek -en vloeigrens
  • Chemische eigenschappen, zoals het koolstof-equivalent plus alle vermelde elementen
  • Stempels van keuringsinstanties
Certificaten CAS

Voordelen van CAS voor de staalhandel

Tijdwinst.

Reduceer 90% tijd bij de verwerking van certificaten, door het koppelen en automatisch versturen van certificaten.

Traceerbaarheid.

Achter ieder product- of chargenummer is het originele certificaat gekoppeld. Geen complexe mapstructuren, maar 1 map met een traceercode.

Minder repeterend werk.

Medewerkers hoeven informatie niet meer handmatig over te nemen in het ERP-systeem.

Afname foutgevoeligheid.

Minder handmatige handelingen betekent ook minder kans op menselijke fouten.

Minder ad-hoc werkzaamheden.

Materiaalcertificaten verwerken wordt voorspelbaarder, waardoor medewerkers zich kunnen richten op werkzaamheden die meer voldoening geven.

Deze tevreden klanten gingen je voor

Bekijk al onze referenties

Deze specialist in het bewerken van hoogwaardig plaatmateriaal gebruikt CAS Connect om charge- en plaatnummers te vinden, bepalen welke relevant zijn en vervolgens op een snelle manier het ontvangen materiaal vrij te geven voor productie. CAS is hier gekoppeld aan het Ridder iQ ERP systeem van ECI. 

Constructeur Omega Thermo Products maakt hoogwaardige pillow plates voor de food industrie. CAS Connect haalt automatisch inkomende e-mail met certificaten binnen. Herkent de chargenummers, bepaalt welke relevant / ingekocht zijn en stuurt vervolgens de informatie door naar het MKG ERP systeem. Achter ieder materiaal in MKG zit nu een link naar het originele certificaat. Handig voor het opstellen van het databoek en borging van de traceability.

Stigterstaal te Gorinchem is specialist in hoogwaardig plaatmateriaal én klant van het eerst uur. CAS Expert haalt hier per charge- en plaatnummer de chemische en mechanische informatie van certificaten en koppelt het aan de voorraad in het Microsoft Business Central ERP systeem van GAC. Bekijk de film en laat u inspireren.

Meer weten? Vraag een demo aan!

Meer weten over de CAS oplossingen?

Vul ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken of een online demo in te plannen.