Onze oplossingen

Certificaatherkenning software, gemaakt voor en door de staalindustrie.

 • Kwaliteitsborging
 • Tijd & kostenbesparing
 • Traceerbaarheid
 • Unieke voordelen voor jouw klant

100% traceerbaarheid van staal

In de staalindustrie is certificaatverwerking cruciaal. Handmatig registeren van binnenkomende productcertificaten en deze koppelen met aangeleverde partijen staal is tijdrovend. Wij bieden unieke oplossingen om uw staalcertificaat te registreren op charge- of op productniveau waardoor altijd het juiste certificaat vindbaar is.  Zo kan het certificaat automatisch worden verzonden naar uw klant. CAS zorgt voor 100% traceerbaarheid met 90% minder handelingen.

De voordelen van CAS software

 1. Reduceer 90% tijd bij de verwerking van certificaten
 2. Bespaar 65% kosten op de verwerking van certificaten en de traceerbaarheid van het materiaal.
 3. Verhoog effectiviteit van kwaliteitscontrole met 80%
 4. Vergroot maximale verwerkingscapaciteit van certificaten tot 17x
 5. ROI (return on investment) CAS software < 15 maanden. (Schaalbare oplossing zonder grote investeringen)

Staalcertificaten digitaliseren: bespaar 80% op QC!

Artikelen controleren en het vervolledigen van de bijbehorende materiaalinformatie is een uitdaging voor veel staalorganisaties. Met CAS controleert u leveringen geautomatiseerd volgens vooraf ingestelde eisen, zoals inkoopspecificaties, normen en klantwensen.
Na het vrijgeven wordt het artikelbestand in uw ERP-systeem automatisch verrijkt met alle beschikbare certificaatinformatie. CAS vergroot de effectiviteit van de kwaliteitscontrole op die manier met maar liefst 80%! Zo kan uw organisatie zich bezighouden met de complexere vraagstukken.

Krijg met CAS ruimte voor groei!

Met CAS realiseert u als staalbedrijf een flinke efficiëntie- en professionaliseringsslag. De focus van uw organisatie verschuift van certificaatregistratie naar meer complexe zaken op het gebied van certificaatregistratie. Het gevolg:

 • Verbetering van de kwaliteitsborging van staalproducten.
 • Meer overzicht en grip op leveranciers.
 • Snelle en adequate voorziening van de juiste certificaatinformatie, inclusief pdf.
 • Glansrijke audits en controles. 

Het resultaat? Een professionele staalorganisatie met een grote klanttevredenheid én ruimte voor groei!

Meer weten? Vraag een gratis demo aan! 

Implementatie in 4 stappen

Na de kennismaking en het creëren van een businesscase mét draagvlak binnen de organisatie, ziet het implementatieproces van de CAS-software er zo uit:

 1. Customer certificate demo. Een test met jullie certificaten.
 2. Design functional & technical. We maken een functioneel & technisch ontwerp (omschrijving van het werkproces).
 3. Proof of concept. We testen de software in productieomgeving.
 4. Productie. Na een succesvolle proof of concept gaat de software live in productie.

Tijdens de implementatie gaan we uitdagingen niet uit de weg, we sturen je niet van het kastje naar de muur. Na de implementatie helpt onze uitstekende customer service je graag verder.

Een greep uit de certificaatpartners en ERP systemen waar we mee werken:

We koppelen onder andere met deze certificaatpartners
We koppelen o.a. met deze ERP-Systemen

Deze tevreden klanten gingen je voor

Bekijk al onze referenties

Deze specialist in het bewerken van hoogwaardig plaatmateriaal gebruikt CAS Connect om charge- en plaatnummers te vinden, bepalen welke relevant zijn en vervolgens op een snelle manier het ontvangen materiaal vrij te geven voor productie. CAS is hier gekoppeld aan het Ridder iQ ERP systeem van ECI. 

Constructeur Omega Thermo Products maakt hoogwaardige pillow plates voor de food industrie. CAS Connect haalt automatisch inkomende e-mail met certificaten binnen. Herkent de chargenummers, bepaalt welke relevant / ingekocht zijn en stuurt vervolgens de informatie door naar het MKG ERP systeem. Achter ieder materiaal in MKG zit nu een link naar het originele certificaat. Handig voor het opstellen van het databoek en borging van de traceability.

Stigterstaal te Gorinchem is specialist in hoogwaardig plaatmateriaal én klant van het eerst uur. CAS Expert haalt hier per charge- en plaatnummer de chemische en mechanische informatie van certificaten en koppelt het aan de voorraad in het Microsoft Business Central ERP systeem van GAC. Bekijk de film en laat u inspireren.

Meer weten over de CAS oplossingen?

Vul ons formulier in en we nemen zo nel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken of een online demo in te plannen.