Staal producent

Digitale certificaatverwerking in staalconstructie: bespaar tijd en geld!

  • Kwaliteitsborging
  • Tijd & kostenbesparing
  • Traceerbaarheid
  • Unieke voordelen voor jouw klant

Als staalconstructeur lig je onder een vergrootglas. De wet- en regelgeving op het gebied van informatievoorziening over materialen neemt toe, en in de toekomst wordt dit nog meer. Traceerbaarheid en voldoen aan eisen en normen garanderen de continuïteit van jouw organisatie. Om dit kwaliteitsniveau te bereiken en behouden is een digitalisering onvermijdelijk. Door projectinformatie te combineren met certificaatinformatie uit CAS, voorzie je een databoek voor een constructie eenvoudig én snel van originele materiaalcertificaten. Dit levert een aanzienlijke efficiëntieslag op en verhoogt het modernisering niveau van organisaties!

Standaardiseer de verwerking van materiaalcertificaten

Als eindverantwoordelijke voor de kwaliteit van de constructie is grip op materiaalcertificaten cruciaal. De uitdaging is om certificaten efficiënt en professioneel te controleren om de kwaliteit ervan te kunnen borgen. In de praktijk kan de werkwijze nogal verschillen per project. CAS stelt je in staat om ieder kritisch materiaalaspect 100% te controleren, in 90% minder tijd.  

Verwerk materiaalcertificaten snel digitaal

Onze CAS-software verwerkt complexe data op materiaalcertificaten en maakt deze direct digitaal beschikbaar in uw ERP-systeem. Onder andere:

  • Standaard certificaatgegevens zoals afmetingen, kwaliteiten en normen
  • Mechanische eigenschappen zoals kerfslag, trek -en vloeigrens
  • Chemische eigenschappen, zoals het koolstof-equivalent plus alle vermelde elementen
  • Stempels van keuringsinstanties
Certificaten CAS

De voordelen van CAS voor constructeurs

Verscherpt het controleproces.

Het controleproces van jullie organisatie wordt verscherpt naar 100%, wat 90% tijdsbesparing oplevert.

Faciliteert managing by exception.

CAS informeert gebruikers alleen in het geval van afwijkingen van de grenswaarden. Optioneel: laat producten autonoom vrijgeven bij een succesvolle grenswaardentoets.

Minimaliseert risico’s.

CAS vergelijkt certificaatinformatie van ontvangen goederen met leveringsdocumenten en inkooporderbevestigingen. Zo borg je de volledige en juiste ontvangst van staalpartijen.

Uitstekende kwaliteitsborging.

De geautomatiseerde registratie zorgt ervoor dat de kwaliteitsgegevens van het materiaal volledig zijn geborgd binnen het proces. Je loopt hiermee voorop op het gebied van kwaliteitscontrole.

Deze tevreden klanten gingen je voor

Bekijk al onze referenties

Deze specialist in het bewerken van hoogwaardig plaatmateriaal gebruikt CAS Connect om charge- en plaatnummers te vinden, bepalen welke relevant zijn en vervolgens op een snelle manier het ontvangen materiaal vrij te geven voor productie. CAS is hier gekoppeld aan het Ridder iQ ERP systeem van ECI. 

Constructeur Omega Thermo Products maakt hoogwaardige pillow plates voor de food industrie. CAS Connect haalt automatisch inkomende e-mail met certificaten binnen. Herkent de chargenummers, bepaalt welke relevant / ingekocht zijn en stuurt vervolgens de informatie door naar het MKG ERP systeem. Achter ieder materiaal in MKG zit nu een link naar het originele certificaat. Handig voor het opstellen van het databoek en borging van de traceability.

Stigterstaal te Gorinchem is specialist in hoogwaardig plaatmateriaal én klant van het eerst uur. CAS Expert haalt hier per charge- en plaatnummer de chemische en mechanische informatie van certificaten en koppelt het aan de voorraad in het Microsoft Business Central ERP systeem van GAC. Bekijk de film en laat u inspireren.

Deze groothandelaar in quartoplaten in Moerdijk met meer dan 40.000 ton voorraad gebruikt CAS Expert om pér charge- en plaatnummer allerlei testgegevens van het staal te koppelen in het moderne ERP-systeem dxsteel van iFacto. CAS heeft een belangrijke rol in het innovatieprogramma bij deze specialist. 

ArcelorMittal Project Europe te Heijningen gebruikt CAS niet alleen voor het herkennen van certificaatinformatie, maar ook voor inkoopfacturen. Dankzij een prettige samenwerking met ERP-leverancier Pulse is CAS gekoppeld aan Microsoft AX en SharePoint ECM.

SAEY is als expert op het gebied van coils en platen zeer kritisch op certificaatinformatie. Daarom haalt CAS Expert erg veel staaleigenschappen van de certificaten, matcht ze met ontvangsten en koppelt ze aan SAP.  Nu kan SAEY product-specificaties maken in SAP voor klanten op basis van werkelijk gemeten staaleigenschappen.

Meer weten? Vraag een gratis demo aan!

Meer weten over de CAS oplossingen?

Vul ons formulier in en we nemen zo nel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken of een online demo in te plannen.