Omega Thermo Products

Maarten - directeur Omega Thermo Products:

Met CAS weten we 100% zeker dat het juiste certificaat aan de juiste plaat wordt gekoppeld.”

Bij Omega Thermo Products, specialist in het maken van pillow plates, komen dagelijks veel RVS platen langs. Om kwaliteit te garanderen en te zorgen dat de juiste platen gebruikt worden, wordt iedere plaat gekoppeld aan een materiaalcertificaat. Erg belangrijk , want niet ieder materiaal is inzetbaar voor alle temperaturen of producten, zo kan foutief gebruik van de platen als gevolg hebben dat het gaat corroderen. Klanten zijn daarom extra kritisch op de kwaliteit en traceerbaarheid van het materiaal.

Omega Thermo Products

Bij dit bedrijf draait alles om Pillow Plates, dit zijn warmtewisselaarplaten die op vele manieren voor het industrieel koelen of verwarmen van producten ingezet worden. Ze maken tankwanden, bodems, koelpanelen en complete warmtewisselaars. Met hun overtuiging van alle voordelen van het product, vinden ze altijd een oplossing om het product van hun klanten te koelen of te verwarmen.

Digitalisering speelt een grote rol bij Omega Thermo Products. “Door te digitaliseren vergroten we de traceerbaarheid van alles wat we doen en hebben we meer data tot onze beschikking. Zo kunnen we sneller ingrijpen als iets niet goed gaat en hebben we meer inzicht in de dagelijkse processen. We kunnen gerichter aan de slag”, vertelt Tristan Zieverink,  ICT & KAM Manager.

Tristan: “Het doel hiervan is onder andere dat we onze klanten beter kunnen bedienen. We willen ze zoveel mogelijk data zoals het materiaal-certificaatnummer en de fabrikant tot beschikking stellen. En het liefst zo snel mogelijk.”

ICT & KAM Manager Tristan:

"Het doel hiervan is onder andere dat we onze klanten beter kunnen bedienen. We willen ze zoveel mogelijk data zoals het materiaal-certificaatnummer en de fabrikant tot beschikking stellen. En het liefst zo snel mogelijk. Het koppelen van de materiaalcertificaten ging eerst handmatig. Naast dat dit veel tijd kostte, was het ook gevoeliger voor menselijke fouten. Daarom werken we nu met CAS; innovatieve software om het proces van het koppelen van het certificaat te digitaliseren."

Tristan van Omega
product van Omega

Uitdaging

Om voorop te blijven lopen op het gebied van digitalisering en dit optimaal te benutten, komt Omega Thermo Products regelmatig uitdagingen tegen. Nu was dit het koppelen van de materiaalcertificaten aan de RVS platen. “De materiaalcertificaten bepalen of het materiaal voldoet aan de eisen. Dat is ook meteen de controleslag naar de klant toe”, vertelt Tristan, “Sommige materialen kunnen bijvoorbeeld in de farmaceutische industrie niet gebruikt worden. Met het certificaat weten we precies welk materiaal we voor welke klant moeten gebruiken.”

Het koppelen van de materiaalcertificaten ging tot nu toe altijd handmatig en dat is best een intensieve klus, waarbij ook nog eens kans bestaat op menselijke fouten. Een typfoutje is zo gemaakt. “Het materiaalcertificaat kwam binnen bij de kwaliteitsdienst. Die checkte vervolgens of er een match was met de materialen die in MKG (ons ERP systeem) geboekt stonden. En als het chargenummer overeenkwam met het nummer op het certificaat, kon de kwaliteitsdienst de koppeling gaan maken.”

Oplossing

Een maatwerk softwareapplicatie van CAS bleek dé oplossing te zijn voor Omega Thermo Products. Tristan vertelt meer over de nieuwe situatie: “Zodra wij het materiaalcertificaat binnen krijgen in onze mailbox, exporteert CAS deze naar de applicatie. Die applicatie haalt ook meteen alle gegevens over de RVS plaat uit het ERP-systeem MKG. Als het chargenummer overeenkomt, wordt de plaat gekoppeld aan het certificaat.” Algemeen directeur Maarten Kimmel vult aan: “Tot nu toe is het een erg bevredigend resultaat.”

Voordelen

“Met CAS weten we 100% zeker dat het juiste certificaat aan de juiste plaat wordt gekoppeld,” vertelt Maarten, “Als er geen match gevonden wordt, krijgen we een melding en gaat een van onze collega’s ernaar kijken.” Zo is Omega Thermo Products verzekerd van foutloze koppelingen en gaan de processen een stuk sneller. Zo kunnen ze altijd voldoen aan de kritische vragen van klanten.

Maarten van Omega

“Met CAS kunnen we een stuk sneller en met minder problemen produceren.”

Maarten Kimmel - Algemeen Directeur

Samenwerking

De samenwerking ging van start nadat CAS Omega Thermo Products had benaderd om meer te vertellen over de softwareapplicaties die ze op maat maken speciaal voor organisaties die veel met materiaal certificaten werken. “We hebben natuurlijk even wat onderzoek gedaan naar andere leveranciers voor we met ze in zee gingen,” vertelt Maarten, “Maar CAS is uniek in hun aanbod. Al helemaal omdat de software ook nog eens zelflerend is.”

Het was voor hen dan ook al snel duidelijk dat ze CAS nodig hadden en sinds de start verloopt de samenwerking erg soepel. “Ik heb regelmatig contact met Bastiaan, hij is één van de oprichters van CAS. Hij reageert altijd snel en ze hebben een goed ontwikkelteam klaar staan,” aldus Tristan.

het bewerken van staal bij Omega
product van metaal bij Omega

Toekomst

Voor de toekomst zien zowel Tristan als Maarten meer mogelijkheden voor een samenwerking tussen Omega Thermo Products en CAS. “We zijn nu sowieso het bestaande proces nog verder aan het uitbouwen,” vertelt Tristan, “Nu zit het systeem nog in een leerperiode en doen we handmatige controles. Straks is dat niet meer nodig, dan zet CAS alles automatisch door.”

Maarten sluit af:
“Positieve ontwikkelingen en vooruitzichten met CAS!”

Plan nu vrijblijvend een demonstratie in

CAS live zien? Dat kan! We laten u graag zien hoe u voorop blijft lopen in de staalindustrie.