Omega Thermo Products

“Met CAS kunnen we een stuk sneller én met minder problemen produceren.”

Maarten Kimmel - Algemeen Directeur

Specialist Omega Thermo Products

Bij Omega Thermo Products, specialist in het maken van tankwanden, komen dagelijks veel RVS platen langs. Om kwaliteit te garanderen en te zorgen dat de juiste platen voor de juiste productie gebruikt worden, wordt iedere plaat gekoppeld aan een materiaalcertificaat. Erg belangrijk, want bij producten zoals zuivel en medicijnen is het cruciaal dat ze op de juiste temperatuur vervoerd worden. Daarnaast is niet ieder materiaal bestendig voor alle temperaturen of producten, zo kan foutief gebruik van platen als gevolg hebben dat het wegroest.

Het koppelen van de materiaalcertificaten ging eerst handmatig. Naast dat dit veel tijd kostte, was het ook gevoeliger voor menselijke fouten. Daarom werkt Omega Thermo Products nu met CAS: een innovatieve software-applicatie om het proces van het koppelen van het certificaat te digitaliseren.

Productie

Bij Omega Thermo Products draait alles om Pillow Plates, dit zijn warmtewisselaarplaten die op vele manieren voor het industrieel koelen of verwarmen van producten ingezet worden. Ze maken tankwanden, bodems, koelpanelen en complete warmtewisselaars. Met hun overtuiging van alle voordelen van het product, vinden ze altijd een oplossing om het product van hun klanten te koelen of te verwarmen.

Digitalisering speelt een grote rol bij Omega Thermo Products.
“Door te digitaliseren vergroten we de traceerbaarheid van alles wat we doen en hebben we meer data tot onze beschikking. Zo kunnen we sneller ingrijpen als iets niet goed gaat en hebben we meer inzicht in de dagelijkse processen. We kunnen gerichter aan de slag”, vertelt Tristan Zieverink, IT & KAM manager.

Tristan: “Het doel hiervan is onder andere dat we onze klanten beter kunnen bedienen. We willen ze zoveel mogelijk data, zoals het materiaal-certificaatnummer en de fabrikant tot beschikking stellen. En het liefst zo snel mogelijk.”

Uitdaging

Om voorop te blijven lopen op het gebied van digitalisering en dit optimaal te benutten, komt Omega Thermo Products regelmatig uitdagingen tegen. Nu was dit het koppelen van de materiaalcertificaten aan de RVS platen. “De materiaalcertificaten bepalen of het materiaal voldoet aan de eisen. Dat is ook meteen de controleslag naar de klant toe”, vertelt Tristan, “Sommige materialen kunnen bijvoorbeeld in de farmaceutische industrie niet gebruikt worden. Met het certificaat weten we precies welk materiaal we voor welke klant moeten gebruiken.”

Het koppelen van de materiaalcertificaten ging tot nu toe altijd handmatig en dat is best een intensieve klus, waarbij ook nog eens kans bestaat op menselijke fouten. Een typfoutje is zo gemaakt. “Het materiaalcertificaat kwam binnen bij de kwaliteitsdienst. Die checkte vervolgens of er een match was met de materialen die in MGB (ons ERP systeem) geboekt stonden. En als het chargenummer overeenkwam met het nummer op het certificaat, kon de kwaliteitsdienst de koppeling gaan maken.”

Oplossing

Een maatwerk softwareapplicatie van CAS bleek dé oplossing te zijn voor Omega Thermo Products. Tristan vertelt meer over de nieuwe situatie: “Zodra wij het materiaalcertificaat binnen krijgen in onze mailbox, exporteert CAS deze naar de applicatie. Die applicatie haalt ook meteen alle data van de RVS plaat uit ons ERP systeem. Als het chargenummer overeenkomt, wordt de plaat gekoppeld aan het certificaat.”

Algemeen directeur Maarten Kimmel vult aan: “Tot nu toe is het een erg bevredigend resultaat.”

Voordelen

“Met CAS weten we 100% zeker dat het juiste certificaat aan de juiste plaat wordt gekoppeld,” vertelt Maarten, “Als er geen match gevonden wordt, krijgen we een melding en gaat een van onze collega’s ernaar kijken.” Zo is Omega Thermo Products verzekerd van foutloze koppelingen en gaan de processen een stuk sneller. Zo kunnen ze altijd voldoen aan de kritische vragen van klanten.

Samenwerking

De samenwerking ging van start nadat CAS Omega Thermo Products had benaderd om meer te vertellen over de softwareapplicaties die ze op maat maken. “We hebben natuurlijk even wat onderzoek gedaan naar andere leveranciers voor we met ze in zee gingen,” vertelt Maarten, “Maar CAS is uniek in hun aanbod. Al helemaal omdat de software ook nog eens zelflerend is.”

Het was voor hen dan ook al snel duidelijk dat ze CAS nodig hadden en sinds de start verloopt de samenwerking erg soepel. “Ik heb regelmatig contact met Bastiaan, hij is één van de oprichters van CAS. Hij reageert altijd snel en ze hebben een goed ontwikkelteam klaar staan,” aldus Tristan.

Toekomst

Voor de toekomst zien zowel Tristan als Maarten meer mogelijkheden voor een samenwerking tussen Omega Thermo Products en CAS. “We zijn nu sowieso het bestaande proces nog verder aan het uitbouwen,” vertelt Tristan, “Nu zit het systeem nog in een leerperiode en doen we handmatige controles. Straks is dat niet meer nodig, dan zet CAS alles automatisch door.”

Maarten sluit af: “Positieve ontwikkelingen en vooruitzichten met CAS!”

Durf jij voorop te lopen in innovatie?

Met een geautomatiseerde certificaatverwerking loopt jouw organisatie voorop in kwaliteit én innovatie. Durf je de samenwerking aan? Neem contact op. We bespreken graag de mogelijkheden voor jouw organisatie.